Google
Home / Luchtfotografie / Vliegen door de Noord/Zuidlijn

Vliegen door de Noord/Zuidlijn

Voor het eerst is een drone door de tunnels van de Noord/Zuidlijn gevlogen. De drone duikt, voorzien van een HD-camera, bij de Sixhaven in Amsterdam-Noord de bouwput in om vlak voor station Rokin te eindigen.

Haarscherp
Op de haarscherpe beelden is te zien hoe sterk de kwaliteit van dit soort camera’s is toegenomen. De piloot en een cameraman reden – voor op een fiets gezeten – achter de drone aan om hem te besturen en tegelijkertijd te filmen. Het levert unieke beelden op die gemonteerd zijn tot een filmpje van bijna drie minuten.

Drones
Waar drones vroeger vooral duur mannenspeelgoed waren, worden ze tegenwoordig steeds vaker professioneel gebruikt voor video-opnames vanwege de flexibiliteit, wendbaarheid en de toegenomen kwaliteit van de beelden. Zo worden ze ingezet bij industriële complexen om installaties vanuit de lucht te controleren of voor de inspectie van windmolens.

Aanleiding
Het filmen met een drone was een verzoek van onze 0leverancier Thales, het bedrijf dat onder andere het ICT-netwerk in de Noord/Zuidlijn gaat aanleggen. Voor de opening van hun nieuwe bedrijfspand wilden zij graag een promofilm maken over hun verschillende projecten. Toevallig was het een langgekoesterde wens van onszelf om een keer met een drone door de tunnel te vliegen. Onze voorwaarde was wel dat we de beelden ook met onze volgers mochten delen.

Bron: http://www.hierzijnwij.nu

Over Flymaster

Laat een bericht achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*