Google
Home / Luchtfotografie / Zicht op Bloemendaal, IJmuiden & Zandvoort

Zicht op Bloemendaal, IJmuiden & Zandvoort

Bloemendaal aan Zee is een badplaats aan de Noordzee en een buurtschap in de woonplaats Overveen in de gemeente Bloemendaal in de Nederlandse provincie Noord-Holland. Het ligt tussen de stranden van IJmuiden en Zandvoort met als achterland het Nationaal Park Zuid-Kennemerland.

Het strand van Bloemendaal aan Zee is vooral bij jongeren populair. Het heeft een lengte van 4,3 km, waaronder aan de noordkant, nabij IJmuiden, een naaktstrand van ruim 1 km. Aan het strand zijn onder meer zeven zomerstrandpaviljoens, een aantal permanente paviljoens (De Tropen aan Zee, Parnassia) en een trampolinepark. Aan de noordzijde van het naaktstrand is een vrijloopgebied voor honden. Er is een uit vrijwilligers bestaande reddingsbrigade.

Bij de Zeeweg bevinden zich kampeerterreinen.

De Rijksweg 200 (N200) loopt van Zandvoort via Bloemendaal aan Zee, Overveen en Haarlem naar Amsterdam. In Bloemendaal aan Zee heet de N200 de Zeeweg.

Bloemendaal aan Zee is bereikbaar met het openbaar vervoer vanaf aan de ene kant Station Haarlem en Station Overveen en aan de andere kant vanaf Station Zandvoort met buslijn 81 van Connexxion. In de zomer rijdt een strandbus tussen Zandvoort en Bloemendaal aan Zee, sinds 2007 aangevuld met pendelbussen, welke alleen op dagen van 24 graden of hoger rijden, tussen een groot parkeerterrein in Haarlem en Bloemendaal aan Zee.

In juni 2007 vond het wereldkampioenschap freestyle frisbee plaats op het strand van Bloemendaal aan Zee. Jaarlijks vindt het op strand het festival Beachbop plaats.

bron: wiki

Over Fred Kroone

Laat een bericht achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*