Google
Home / Luchtfotografie / Castricum / Landgoed Duin en Bosch

Landgoed Duin en Bosch

Landgoed Duin en Bosch
Landgoed Duin en Bosch is al meer dan 100 jaar in gebruik als locatie voor geestelijke gezondheidszorg. De basis van het terrein is gelegd door architect Poggenbeek, in samenwerking met oprichter Jacobi. Het landgoed telt een twintigtal rijksmonumenten die stammen uit de begintijd van het psychiatrisch ziekenhuis Duin en Bosch, nu zorginstelling Dijk en Duin geheten. 

Wonen
Het oostelijk deel van het landgoed gaat zich richten op wonen voor particulieren, het westelijk deel van het landgoed behoudt zijn zorgfunctie. De zorggebouwen worden deels gesloopt of gerenoveerd of maken plaats voor nieuwbouw. 

Rijksmonumenten
De rijksmonumentale gebouwen worden gerenoveerd en krijgen ook meer landschappelijke en visuele aandacht. De oude structuur van het landgoed wordt zoveel mogelijk in ere hersteld. Naast de bestaande zorgfuncties op het landgoed word er gedacht over het toevoegen van nieuwe voorzieningen voor bewoners van de gemeente Castricum en Nieuw Koningsduin zoals een medisch centrum voor huisartsen, fysiotherapie en een multifunctioneel centrum.

bron: http://www.nieuwkoningsduin.nl/nk-historie

Over Fred Kroone

Een reactie

  1. shirley douwstra

    bedankt voor de flycam van dijk en duin, kunnen jullie over een paar maanden zo’n zelfde filmpje van het terrein maken? ik ben benieuwd wat er dan nog aan bomen staat.

Laat een bericht achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*